WCM Network: 
 


Go Back   mmorpgforum.net > Machinima > WarcraftMovies.com > Movie Making
Register Projects FAQ Members List Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 10-24-2006, 05:58 PM   #1
Xaveth
Initiate
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 2
Xaveth is unknown at this point
Weird problem with fraps

I have 1.5 GB of ram

3400 + amd processeor

1024 Res ingame

running fraps at Full screen 30 fps or full screen 60 fps FPS lags me to death

I try half screen i dont get to much leg but the quality is horrible... any reason y ? my comp should be ble to handle full no ?
Xaveth is offline   Reply With Quote
Old 10-24-2006, 06:37 PM   #2
kiahann
Senior Member
 
kiahann's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: USA
Posts: 900
kiahann is notable
It takes a really really good Computer to run fraps without lag..

My suggestion is to either run it on Half screen and deal with no lag and horrible quality. or try to up the FPS even more..

Or you could get a new comp...

i know what your going threw though my comp is the same way..
__________________
ModSquad Warcraftmovies.com
kiahann is offline   Reply With Quote
Old 10-24-2006, 07:20 PM   #3
Thiras
Senior Member
 
Thiras's Avatar
 
Join Date: May 2005
Posts: 528
Thiras is unknown at this point
Your harddisk probably isn't fast enough to take 1024x768 @ 30 fps. Try lowering resolution to 800x600 or increase it to 1280x1024 and record at half size.
Thiras is offline   Reply With Quote
Old 10-25-2006, 02:22 AM   #4
soosisti
Member
 
soosisti's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 77
soosisti is unknown at this point
Try also setting all antialias, anisotropic filtering (from the display card settings) etc off. Helps a lot.
soosisti is offline   Reply With Quote
Old 10-25-2006, 04:51 AM   #5
dysphoria
Hall of Fame member
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 3
dysphoria is unknown at this point
I don't think many people realize this but it is also effected by your harddrive significantly. If you can possibly capture to a drive that isn't storing virtual memory already (WoW probably eats into virtual memory eventually even with 1.5gb whether it should or not)...and also not the drive where WoW is installed on (as it will already be caching from that drive to ram). It's just an idea, if someone wishes to refute it go ahead, but I seem to yield better results this way...
dysphoria is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Forum time (GMT) 03:17 AM


Powered by vBulletin® Version 3.6.12
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.