WCM Network: 
 


Go Back   mmorpgforum.net > Machinima > WarcraftMovies.com > Movie Making
Register Projects FAQ Members List Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 12-25-2007, 01:06 PM   #31
Thiras
Senior Member
 
Thiras's Avatar
 
Join Date: May 2005
Posts: 528
Thiras is unknown at this point
Change the audio codec, mp3 doesnt work well in vegas
Thiras is offline   Reply With Quote
Old 02-07-2008, 10:05 PM   #32
Granny
Initiate
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 1
Granny is unknown at this point
im recording my movie with fraps at 1024x768 resolution. in vegas the default for NTSC is 768xSomething, it looks fuzzy and everything is like crushed together and if i try to use a custom resolution it just gives me a error. any way to avoid that? without using a different resolution ingame.


EDIT: Actually, it was a codec problem. I tried rendering with WMV and everything was okay, i think that the avi+Divx ruins it for me. I really don't know why, but wmv works, it's a little blurry though.

Last edited by Granny : 02-07-2008 at 10:41 PM.
Granny is offline   Reply With Quote
Old 02-14-2008, 09:59 PM   #33
rugaSkullcrusher
Initiate
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 11
rugaSkullcrusher is unknown at this point
Heya,

I upgraded my monitor and am using 1680x1080 resolution now.
So naturally, my FRAPS material is in that resolution too. Now my question is: Vegas won't let me select the resolution (max goes to 1440x1050).
Should I start frapsing in half screen resoltion or encode at 1440x1050?
Any tips? :<
rugaSkullcrusher is offline   Reply With Quote
Old 03-05-2008, 11:59 AM   #34
jocke9524
Initiate
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 3
jocke9524 is unknown at this point
where do i get the DivX codec for sony vegas 7 or 8 got both, cant find it anywhere.
jocke9524 is offline   Reply With Quote
Old 10-13-2008, 07:06 PM   #35
phreezer
Initiate
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 1
phreezer is an unknown quantity at this point
When I try to render an error message appears and it says:
An error has occured while creating the media file untitled.avi.
An error occured while converting with a codec.
phreezer is offline   Reply With Quote
Old 10-20-2008, 12:33 PM   #36
MarsJenkar
Initiate
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 14
MarsJenkar is an unknown quantity at this point
Quote:
Originally Posted by jocke9524 View Post
where do i get the DivX codec for sony vegas 7 or 8 got both, cant find it anywhere.
Well, I can't say for sure if you've already tried this, but the obvious answer is the official site:

http://www.divx.com/

You need only the free download, unless you want DivX Pro for some reason (from my experience, it's not really necessary). Once you have installed the codec from the official site you should be good to go.
__________________
--Maradis Jenkar

MarsJenkar's Videos
MarsJenkar is offline   Reply With Quote
Old 10-22-2008, 06:57 PM   #37
Cetrus
Initiate
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 2
Cetrus is an unknown quantity at this point
I'm gonna try this settings soon to test it
Right now I'm using a 3mbs per second wmw codec render, and it takes a looooong time rendering! My movie is 10 minutes long, and it takes so much time rendering..
I wish I could find a good program that is better at rendering and a fast and good quality codec for rendering. My computer got good ram, and a pretty good processor, and is not slow what so ever. Even so the rendering takes alot of time, and I don't know what to do to make it go a bit faster. I can check the internet, and have msn running and everything goes smooth, so I don't hink my computer is affecting the rendering so much.

Anyone that can give me some advice on what to do, to get a good quality video, a good size and a faster rendering? I mean 10 minutes is not that much, but still it takes hours to create it. And you guys are making like 20-30 minutes videos. Are you having some problem with slow rendering?


Would be very VERY happy for an answer, because you guys have alot of experince with this!

Thanks alot!

Edit: I rendered my first movie today and It's 10 minutes long and took about 2 hours to render, but with a awesome quailty, best I have ever get when rendering. Is 2 hours much for rendering a 10 minute long movie?

Last edited by Cetrus : 10-23-2008 at 12:50 AM.
Cetrus is offline   Reply With Quote
Old 02-20-2009, 12:33 PM   #38
Silverhope
Initiate
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 3
Silverhope is an unknown quantity at this point
I just started to use sony vegas and i followed this guid but what ever i did the vidoe was 7 Gigs for about 5 min of video.. nothing in here shows how to make that smaller. I sa somone post about the virtualdub program but not how to use it..


If anyone could help it would be great!
Silverhope is offline   Reply With Quote
Old 04-15-2009, 09:19 PM   #39
Xprog
Initiate
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 4
Xprog is an unknown quantity at this point
would sony vegas movie studio 9 do the same job?
Xprog is offline   Reply With Quote
Old 04-19-2009, 04:53 AM   #40
kerensa
Initiate
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 1
kerensa is unknown at this point
I get the same thing...

An error has occured while creating the media file untitled.avi.
An error occured while converting with a codec.


I've noticed the error only seems to be if I try making the video in HD quality. The sound codec has nothing to do with it because I've tried all of them. I have the DviX codec as well as CCCP. That is it.

Does anyone have an idea as to how to fix this issue?
kerensa is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Forum time (GMT) 02:23 PM


Powered by vBulletin® Version 3.6.12
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.